Amsterdam

Omdat het centrum van Amsterdam een toeristisch gebied is, zijn de winkels in Amsterdam eigenlijk elke zondag open, elke zondag een koopzondag dus om te winkelen/shoppen in de hoofdstad van NL. Voor Amsterdam Arena, Amsterdam Noord en Zuidoost, Osdorp, Osdorpplein en Slotermeerplein gelden wel koopzondagen die binnenkort in de agenda hier worden vermeld. De koopzondagen in Amsterdam zijn meestal de drukste en gezelligste koopzondagen van heel Nederland. Iedereen is vast wel eens in onze hoofdstad wezen shoppen. Een keer zelf door de Kalverstraat lopen, of even starten in de etalages aan de P.C. hoofdstraat en vooral shoppen. Of je nu een bezoekje brengt bij een van de bekende modeketens of juist op zoek bent naar een leuk exclusief zaakje. Een ding is zeker, Amsterdam heeft het grootste winkelaanbod van Nederland. Dit gecombineerd met het oude centrum, vele bezienswaardigheden en vele leuke horeca maakt een dagje Amsterdam een echt uitje.

Koopzondagen Amsterdam

De Amsterdamse binnenstad is het hele jaar door geopend. Door het massa toerisme in onze hoofdstad is het dan ook voor elke winkel wel rendabel om het hele jaar door geopend te zijn. Zeker de koopzondagen zijn dan ook goed druk, dus als je een dagje hier wilt gaan winkelen moet je hier wel op voorbereid zijn.Qua parkeergelegenheden in het centrum van Amsterdam is het aan te raden om niet hier te doen. In de binnenstad van Amsterdam is naast de hoge parkeertarieven zeker op de koopzondagen bijna niet te doen om een vrij plekje te vinden. Je kan dan ook het beste met het openbaar vervoer naar Amsterdam komen of gebruik maken van de P&R rondom Amsterdam welke je met een shuttle bus naar het centrum toe brengen. Veel goedkoper en voorkomt veel stress.

De volgende centra in Amsterdam kennen vaak wel afwijkende koopzondagen en koopavonden: Amsterdam Oud-Zuid, Amsterdam-Noord, Amsterdam Binnenstad, Amsterdam  Bos en Lommer, Amsterdam Boven t Y, Amsterdam De Baarsjes, Amsterdam Geuzenveld en Slotermeer, Amsterdam Oost en Watergraafsmeer, Amsterdam Osdorp, Amsterdam Osdorpplein, Amsterdam Oud-West, Amsterdam Slotervaart en Overtoomse Veld, Amsterdam Westerpark, Amsterdam Westerpoort, Amsterdam Zeeburg, Amsterdam Zuideramstel, Amsterdam Amsterdamse Poort, Amsterdam – Villa ArenA en Amsterdam – Zuidoost.

 

 

Tags:

Koopzondagen -
Logo